DAGLIG VERKSAMHET   BOENDE   FRITID  

VÅR VERKSAMHET
BOENDE
All verksamhet på Billbag syftar till att öka den enskildes självständighet och förmåga att själv bestämma. Brukarna bor i egna lägenheter och har sin egen personal under hela dagen. Personalen finns där och stödjer den enskilde i såväl hemmet, på jobbet och fritiden. Målsättningen är att stödja den enskilde så att livet blir så innehållsrikt som möjligt.
FRITID
Brukarens fritid är anpassad efter den enskilde. Beroende på intresse, kontinuitet och behovet av förutsägbarhet så ser fritidsaktiviteterna lite olika ut för brukarna på Billbag. Aktiviteter som förekommer idag är bland annat badhusbad, friskis och svettis, badminton, ridning och dans.
DAGLIG VERKSAMHET
Den dagliga verksamheten på Billbag är helt individ anpassad. Idag har verksamheten bland annat inriktning mot skogsarbete, ladugårdsarbete, social träning och pedagogisk/skapande verksamhet. Det viktiga är att hitta rätt verksamhet för just den person som det gäller. Under den dagliga verksamheten följs brukaren av sin egen personal under den schemalagda arbetstiden, dvs. inga personalbyten under den dagliga verksamheten.

.

VÄRDEFULLT FÖR BRUKAREN :

TRYGGHET
LUGN
FÖRUTSÄGBARHET
FASTA RUTINER
STRUKTUR
IGENKÄNNLIGHET
KONTINUITET

INTEGRERAT BOENDE, ARBETE
OCH FRITID!

SYSSELSÄTTNING :

EN avgörande del i verksamheten är att finna en sysselsättning anpassad till brukaren:
EXEMPEL:
Kontakt med djur på landet
Handarbete
Legoarbeten i våra omgivningar
Lättare skogsarbete.
FRITIDSAKTIVITETER:
GYMNASTIK
BAD
DANS
UNGDOMSGÅRD

Vi Söker Vårdare

Vi sökertim - och semestervikarier(timlön + OB)
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor.
Du har lämplig vårdutbildning, erfarenhet är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du bör inte vara allergisk mot djur samt inneha B-körkort.
------------------------------
Du skall utifrån den boendes individuella behov ge stöd med såväl personlig omvårdnad, praktiska sysslor i hemmet och vid fritidsaktiviteter i och utanför boendet.
Det ställs stora krav på personalen då arbetet innebär att man är ensam med brukaren i såväl hemmet arbetet och på fritiden. Arbetet är schemalagt och kan vara förlagt dagtid kvällstid natt och helg.
Intresserad?
Ring Bettan Brozin på
08 - 51235790 eller e-posta.
bettan.brozin@vallnet.se